Jahody v medu 180g
Pastovaný med a lyofilizované jahody
95% medu a 5% lyofilizovaných jahod
100% přírodní složení
Kategorie: | OCHUCENÉ MEDY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Spojení pastovaného medu a lyofilizovaných jahod
Jaké ovoce pěstuje snad každá rodina v česku? Na záhoncích začátkem léta téměř každý opečovává jahody. Protože jahody jsou nejoblíbenějším ovocem léta. Jejich slaďoučká chuť je nezaměnitelná a miluje je každý.
My všemi oblíbené sladké jahody spojili s tím nejlepším medem, který na Vysočině vytáčíme a vznikly tak výborné jahody v medu v medu.
Jak jahody v medu vznikají?
Jahody v medu vznikají smícháním pastovaného medu - mechanickým a pravidelným mícháním květového medu v zařízení na pastování - Pastovači a Lyofilizovaných jahod, které postupně vmícháváme do pastovaného medu.
Celý proces probíhá za studena, bez přidání umělých dochucovadel. Jenom náš med a kvalitní Lyofilizované jahody.
Co jsou lyofilizované jahody?
Lyofilizované jahody jsou jahody, které byl sušeny procesem lyofilizace, což je metoda sušení zmražením. Tento proces zachovává chuť, strukturu a výživové hodnoty ovoce lépe než tradiční metody sušení.
Lyofilizace = sušení mrazem
Jaká je konzistence jahod v medu?
Jednoznačně je konzistence lehce tužší, než jsme zvyklí u pastovaného medu. Je to dáno lyofilizovanými jahodami, které jsou rozemleté na prach. Hustota tímto stoupá. Jahodami nešetříme, chceme aby byla chuť tak akorát.
Pokud se ti bude zdát, že je to až moc (obzvláště v zimních měsících) stačí ponechat několik hodin v pokojové teplotě, případně připravit krátkou vodní lázeň. Med krásně povolí a půjde snadněji roztírat.
Kde využít jahody v medu?
- Jen tak, na lžičku, když tě honí mlsná - jo, přesně tak, v zimě když jahody na zahrádce nejsou, tak je máš doma ve skleničce v podobě jahod v medu. Otevřeš, nabereš a zase se vrátíš "alespoň myšlenkami" na svoje záhony obsypané jahodami. To je nádhera panečku...
- Na pečivo - čerstvý rohlík, nebo chleba a pořádná vrstva dobrého másla a jahodového medu. Skvělá sladká a zdravá snídaně je v mžiku na stole.
- Do horkého, ale i studeného mléka - Připrav si lahodný milkshake z jahodového medu a mléka. Můžeš přidat i čerstvé jahody. Med shake příjemně osladí. Zkus a uvidíš jaká je to dobrota
- Zmrzlina - tak ta je úplně nejlepší. Smetana, jahodový med a čerstvé jahody. Dobrota, kterou milujeme snad všichni.
Zdravotní benefity jahod, znáš je?
- Vysoký obsah vitamínu C, který je důležitý pro imunitní funkci a zdraví pokožky.
-
Obsahuje mangan, který je důležitý pro zdraví kostí a metabolické funkce.
-
Protirakovinné vlastnosti. Některé studie naznačují, že antioxidanty v jahodách mohou pomoci předcházet určitým typům rakoviny.
Výživové hodnoty:
Výživové hodnoty na 100g výrobku | |
Energie | 1385 / 331 kcal |
Tuky | 0.2 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
Z toho cukry | 79 g |
Sůl | 0 g |
Bílkoviny | 0,6 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.