Doprava nad 2000 kč zdarma!

5 výhod slazení medem, znáte je?

Každý zajisté ví, že je med zdraví prospěšný a má pozitivní vliv na lidský organismus. Víte ale co mu dává tyto skvělé vlastnosti? 

Podzim klepe na dveře a chladné období se škaredým počasím, nachlazením a nespočtem vypitých čajů se neúprosně blíží. Proč tedy raději sáhnout po medu namísto jiných sladidlech a jaké benefity to přináší? 5 hlavních důvodů vám prozradíme v tomto článku.
 

IMG_5005


Přinášíme 5 hlavních důvodů, kvůli kterým byste ke slazení měli zvolit právě med:

  1. Nutriční hodnota - med obsahuje živiny a antioxidanty, včetně vitamínů B a C. Je také bohatý na minerály - obsahuje vápník, draslík a hořčík. Zkrátka přírodní podpora vašeho imunitního systému. Kromě toho může být pro tělo rychlým zdrojem energie, a to díky obsahu přirozených cukrů - fruktózy a glukózy.

  2. Přírodní antibiotikum - med se často používá jako přírodní lék k uklidnění bolestivého krku a kašle. Jeho hustá konzistence pomůže obalit hrdlo a poskytnout úlevu od podráždění. Proti kašli a bolesti v krku doporučujeme použít lesní med, který obsahuje nektar z lípy. Z vlastní zkušenosti vím, že nám med zachránil několik bezesných nocí, kdy naše děti přepadl suchý a dráždivý kašel. Stačí lžička medu před spaním a hrdlo se uklidní. Později, po změně kašle na vlhký podporuje vykašlávání.

  3. Antioxidační vlastnosti - med je bohatý na antioxidanty - látky, které pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem a mohou snižovat riziko chronických onemocnění, jako je srdeční choroba a určité typy rakoviny.
                                                                          

  4. Alergie - konzumace lokálního medu může pomoci snížit projevy sezónní alergie. Med totiž obsahuje stopy pylu z místních rostlin. Myšlenka spočívá v tom, že své tělo vystavíte alergenům prostřednictvím medu, čímž se vytvoří tolerance.  
     

  5. Chuťová rozmanitost - med také nabízí různé druhy, chutě i odstíny. Mezi nejrozmanitější kategorii v současnosti patří ochucené medy - kombinace medu a lyofilizovaného ovoce, což je v podstatě ovoce sušené mrazem. Velkou výhodou je, že si ovoce tímto zpracováním zachovává veškeré své vlastnosti a neztrácí tak vitamíny ani minerály a zároveň si udržuje čerstvou chuť. Borůvkymalinyjahody, nebo exotika v podobě dračího ovoce v medu patří mezi námi vymazlené, milované a zdravé pochoutky. 

Navnadili jsme vás a chtěli byste zároveň podpořit naši malou rodinnou včelí farmu? Nakoukněte na naši kompletní nabídku medů ZDE :-)

217_ovocna-bomba

Zpět do obchodu