Kakao v medu 180g
Pastovaný med a kvalitní kakao
95% pastovaného medu a 5% kakaa
100% přírodní složení
Kategorie: | OCHUCENÉ MEDY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Spojení pastovaného medu a kakaa
Vůně poctivého kakaa s mlékem se line po domě, je nedělní ráno a na kamnech už čeká připravené kakajíčko.
Když u nás připravujeme kakaový med, naše děti jsou vždy u toho. Ještě, aby ne. Co může být smyslnější než spojení hořké chuti poctivého kakaa a sladkého medu. Tohle spojení tě vrátí do dětství, vsadíš se..
Jak kakao v medu vzniká?
Kakao v medu vzniká smícháním pastovaného medu - mechanickým a pravidelným mícháním květového medu v zařízení na pastování - Pastovači a kakaového prášku, který postupně vmícháváme do pastovaného medu.
Celý proces probíhá za studena, bez přidání umělých dochucovadel. Jenom náš med a kvalitní kakao.
Jaká je konzistence kakaa v medu?
Jednoznačně je konzistence lehce tužší, než jsme zvyklí u pastovaného medu. Je to dáno kakaovým práškem. Jeho přidáním do medu hustota stoupá.
Pokud se ti bude zdát, že je to až moc (obzvláště v zimních měsících) stačí ponechat několik hodin v pokojové teplotě, případně připravit krátkou vodní lázeň. Med krásně povolí a půjde snadněji roztírat.
Kde využít kakao v medu?
- Jen tak, na lžičku, když tě honí mlsná - u našich dětí nesmí doma ve špajzce chybět kakaový med. Dokonce zapomněli na komerčně známou nezdravou pochoutku a volí raději naše kakao v medu. To je super..
- Palačinky - jasná volba. Udělej palačinky, namaž kakaovým medem a pozoruj...
Zdravotní benefity kakaa, znáš je?
- Kvalitní kakao může povzbuzovat srdeční činnost a snižovat vysoký krevní tlak.
-
Kakao je bohaté na antioxidanty a může zlepšit zdraví srdce a funkci mozku.
-
Kakao je plné silných antioxidantů, které pomáhají snížit riziko chronických onemocnění.
Výživové údaje:
Výživové údaje na 100 g výrobku | |
Energie | 1390/ 332 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 82 g |
Z toho cukry | 80 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Sůl | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.