Šípek v medu 180g

Pastovaný med a lyofilizované šípky

95% medu a 5% lyofilizovaných šípků

100% přírodní složení

Můžeme doručit do:
10.12.2025
Možnosti doručení
Skladem
Kód: 445
130 Kč
Kategorie: OCHUCENÉ MEDY
Hmotnost: 0.25 kg
Návrh bez názvu (55)
IMUNITA

Spojení pastovaného medu a lyofilizovaných šípků

Kombinace sladkého pastovaného medu a šípků je primárně funkční záležitostí díky nutričním benefitům šípků.

 


 

Jak šípky  v medu vznikají?

Šípky v medu vznikají smícháním pastovaného medu - mechanickým a pravidelným mícháním květového medu v zařízení na pastování - Pastovači a  Lyofilizovaných šípků, které postupně vmícháváme do pastovaného medu.

Celý proces probíhá za studena, bez přidání umělých dochucovadel. Jenom náš med a kvalitní Lyofilizované šípky.

 


 

Co je lyofilizovaný šípek?

Lyofilizovaný šípek je šípek, který byl sušený procesem lyofilizace, což je metoda sušení zmražením. Tento proces zachovává chuť, strukturu a výživové hodnoty lépe než tradiční metody sušení.

Lyofilizace = sušení mrazem

 


 

Jaká je konzistence banánů v medu?

Jednoznačně je konzistence lehce tužší, než jsme zvyklí u pastovaného medu. Je to dáno lyofilizovanými šípky, které jsou rozemleté na prach. Hustota tímto mírně stoupá. 

Pokud se ti bude zdát, že je to až moc (obzvláště v zimních měsících) stačí ponechat několik hodin v pokojové teplotě, případně připravit krátkou vodní lázeň. Med krásně povolí a půjde snadněji roztírat.

 


 

Kde využít šípky v medu?

  1. Jen tak, na lžičku. Jako nakopnutí imunitního systému.
  2. Do čaje - v zimních měsících a období bacilů ideální v boji proti kašílku a rýmičce.

 

Zdravotní benefity šípků, znáš je?

  1. Zdroj vitamínu C - posiluje imunitu, pomáhá při nachlazení
  2. Protizánětlivý - bolest kloubů, revmatismus
  3. Posiluje cévy

 

Výživové hodnoty:

Výživové hodnoty na 100 g výrobku 
Energie 1 444 / 345 kcal
Tuky 0,2 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 82 g
Z toho cukry 80 g
Bílkoviny 1 g
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola