Rybíz v medu 180g

Pastovaný med a lyofilizovaný rybíz

95% medu a 5% lyofilizovaný rybíz

100% přírodní složení

Můžeme doručit do:
27.3.2025
Možnosti doručení
Skladem
Kód: 391
130 Kč
Akce 4+1 zdarma

Ochucené medy 4+1 zdarma! Vyberte 5 skleniček jakýchkoliv příchutí našich ochucených medů a tu PÁTOU dle vašeho výběru dostanete ZDARMA! 🍯 POZOR! Je nutné vložit všech 5 kusů do košíku. Akce se uplatní automaticky a jeden kus z objednávky odečte.

V případě setu Ovocná bomba, se počítá jako 1 ks. Pro správné uplatnění akce, je nutné mít v košíku 5 položek!

Kategorie: OCHUCENÉ MEDY
Hmotnost: 1 kg
rybíz
Novinka 100 % Přírodní 4 + 1

Spojení pastovaného medu a lyofilizovaného rybízu

Sladkost medu a kyselost rybízu. To je spojení, kterému nejde odolat. Vůně a chuť léta je tady - v této skleničce a ty si ji můžeš vychutnávat po celý rok.


 

Jak rybíz v medu vzniká?

Rybíz v medu vzniká smícháním pastovaného medu - mechanickým a pravidelným mícháním květového medu v zařízení na pastování - Pastovači a  Lyofilizovaného rybízu, který postupně vmícháváme do pastovaného medu.

Celý proces probíhá za studena, bez přidání umělých dochucovadel. Jenom náš med a kvalitní Lyofilizovaný rybíz.


 

Co je lyofilizovaný rybíz?

Lyofilizovaný rybíz je rybíz, který byl sušený procesem lyofilizace, což je metoda sušení zmražením. Tento proces zachovává chuť, strukturu a výživové hodnoty ovoce lépe než tradiční metody sušení.

Lyofilizace = sušení mrazem.


 

Jaká je konzistence rybízu v medu?

Jednoznačně je konzistence lehce tužší, než jsme zvyklí u pastovaného medu. Je to dáno lyofilizovaným rybízem, který je rozemletý na prach. Hustota tímto stoupá. Rybízem nešetříme, chceme aby byla chuť tak akorát.

Pokud se ti bude zdát, že je to až moc (obzvláště v zimních měsících) stačí ponechat několik hodin v pokojové teplotě, případně připravit krátkou vodní lázeň. Med krásně povolí a půjde snadněji roztírat.


 

Kde využít rybíz v medu?

  1. Jen tak, na lžičku, když tě honí mlsná.
  2. Pečivo a palačinky - kombinace čerstvého pečiva, nebo právě usmažených palačinek, to je panečku slast. Jak se říká "nebe v puse" 
  3. Milkshake - horké, nebo studené mléko a rybízový med - no mňam.


 

 Zdravotní benefity rybízu, znáš je?

  1. Vysoký obsah vitamínu C – Posiluje imunitu a pomáhá tělu bojovat proti infekcím. Černý rybíz obsahuje několikanásobně více vitamínu C než citrusy.
  2. Detoxikace organismu – Rybíz pomáhá tělu zbavovat se toxinů a podporuje funkci jater a ledvin.
  3. Podpora nervového systému – Díky obsahu hořčíku a vitamínů skupiny B pomáhá proti stresu, únavě a nervozitě.
  4. Rybíz je silný antioxidant.
  5. Podpora trávení – Vláknina v rybízu zlepšuje zažívání a pomáhá proti zácpě.

 

Výživové hodnoty:

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 394 / 333 kcal
Tuky 0,1 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 81 g
Z toho cukry 79 g
Bílkoviny 0,5 g
Sůl 0 g

 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola